Esperance 1874 Oksby

Spring til navigation Spring til søgning

ca. 21. okt. 1874 Horns Rev / Esperance Bugt[redigér | rediger kildetekst]

Briggen Esperance/Experience med skipper Niels From var på vej fra Hamborg til Porto Alegre i den brasilianske provins Rio Grande do Sul med stykgods bestående af manufakturvarer og isenkram, fajance og porcelæn, vin og spiritus mm., men kæntrede antagelig på Horns Rev under sydvesten-stormen ca. 21. oktober 1874, hvorved hele den 9 mand besætning omkom.

Vistnok mens redningsbåden fra Blåvand den 27. eller 28. oktober første gang var igang med at undersøge det andet forliste skib Penelope, var nogle fiskere fra Blankenese henne ved Esperance, som lå på siden med kappede master, ikke langt udenfor Grådyb. Det var formentlig de samme Blankenese-fiskere, som forinden havde indbragt de overlevende fra Line Monberg til Esbjerg.

Skibet drev ind mod Skallingen ud for Svenskeknolde, hvor det rejste sig på ret køl og skal have givet navn til Esperance Bugt syd for Skallingen.

10. nov. 1874 Oksby[redigér | rediger kildetekst]

Vraget drev siden nordpå til Oksby strandlen, hvor det 10. november 1874 var sunket på 5 favne vand ca. 1 sømil nordvest for Grådyb.

Ladningen skal være solgt på strandauktioner i Oksby 21. januar og 2.-3. februar 1875, samt i Varde 18. februar.

Vraget meldtes 4. november 1876 ophugget og træet skal være benyttet til anlæggelse af anløbsbroen i Ho. Der bjærgedes dog igen fra vraget 1917-1918.