Velkommen til den ny hjemmeside om søfarts- og flyveulykker

Spring til navigation Spring til søgning

Hjemmesiden Vragwiki er oprettet 5. august 2021 til afløsning af den gamle hjemmeside Ribewiki i en mere hensigtsmæssig form for interesserede læsere og forskere i danske søfarts- og flyveulykker.

Det er muligt at redigere både som indlogget eller anonym bruger med krav om at indholdet følger databeskyttelsesforordningen (GDPR) og andre regler om beskyttelse af privatlivets fred, samt gældende arkivregler og copyright.

Som hovedregel er de her tilvejebragte oplysninger ikke underlagt ophavsretlige bestemmelser, men til fri afbenyttelse.

Som kortfattet statistik kan oplyses, at der er oprettet 7.473 indholdssider om skibe, 440 om fly, 50 om luftskibe og af disse er 5.899 dokumenteret online ved hjælp af avisartikler.

Det er muligt individuelt at tilpasse navigationssøjlen Sidebar (alle/eksempel) og redigeringsmenuen WikiEditor (alle/eksempel).

Forslag til deltagelse:

Mange historier er ikke gennemgået for information i aviser fordi der ikke længere er fri net-adgang hjemmefra til såkaldt ejerløse aviser trykt efter 1. januar 1922, men da adgangen stadig er mulig fra de fleste større danske biblioteker, er folk velkomne til at deltage i arbejdet, for eksempel ved at gennemgå nogle særligt interessante historier samlet i kategorien husk og tilføje detaljer og relevante link.

Trods adskillige ansøgninger er der fra forskellig side endnu ikke lykkedes at opnå økonomisk eller moralsk hjælp af nogen art til opbygning af denne database.

God fornøjelse, ønskes af Hans Peter Kjær.