Velkommen til den ny hjemmeside om søfarts- og flyveulykker

Spring til navigation Spring til søgning

I Vragwiki er oprettet 8.774 indholdssider om skibe, 440 om fly, 50 om luftskibe og 6.703 sider er veldokumenteret online ved hjælp af avisartikler.

Generelt omhandler databasen vrag med tilknytning til kongeriget Danmark med dets udstrækning gennem tiderne. Blandt andet er Jyllands vestkyst nøje gennemgået for tilgængelig online dokumentation, hvorimod mange vrag mangler i de indre danske farvande.

Interesserede må gerne bidrage med at komplettere databasen, som indtil videre udelukkende er skrevet på dansk, ved at følge retningslinjerne om ophavsret og den nærmere forklaring, som kan udfoldes her:


Vragwiki er oprettet 5. august 2021 til afløsning af den gamle hjemmeside Ribewiki og er tilføjet over 2000 ekstra fortællinger i forhold til den oprindelige.

Gennemgang af diverse avisartikler er vigtig for at opbygge fyldig information om forlis og andre ulykker. De indscannede danske aviser er frit tilgængelige online indtil årsskiftet 1923/24, hvorefter adgangen er begrænset således, at nyere såkaldt ejerløse aviser stadig er tilgængelige på de fleste større danske biblioteker, efter at de i perioder også har været frit tilgængelige imens bibliotekerne har været nedlukkede.

Da undertegnede administrator har påbegyndt job i Grønland og ikke kan være lige så aktiv som tidligere med udbygning af databasen, er folk velkomne til at deltage i arbejdet, for eksempel ved at gennemgå nogle særligt interessante historier samlet i kategorien husk, som kræver biblioteks-adgang eller lignende. Udbyg indholdssiderne ved at tilføje detaljer og relevante link.

Som indlogget bruger kan du også uden videre oprette helt nye indholdssider, men henvend dig da venligst først til undertegnede administrator, for at undgå store misforståelser.

Navigationssøjlen Sidebar kan individuelt tilføjes ekstra elementer (eksempel) og ligeledes kan redigeringsmenuen WikiEditor tilpasses ved hjælp af MyPage/common.js, hvor indholdet kan kopieres fra standard/eksempel.

God fornøjelse ønskes af Hans Peter Kjær.