Udenlandsk ulykke med dansk veteranfly

Spring til navigation Spring til søgning

Danske veteranflyulykker i udlandet[redigér | rediger kildetekst]

Tidligere danske militærfly, forulykket i udlandet.

18. aug. 1975 Harlingen i Texas[redigér | rediger kildetekst]

Et af Flyvevåbnets 2-motors fly af typen Consolidated PBY-6A Catalina solgtes i 1971 til veteranfly/flybevarelses-organisationen Confederate Air Force i Texas.

De 3 ud af 5 besætningsmedlemmer omkom under en testflyvning mandag den 18. august 1975 i Harlingen i det sydligste Texas, efter at karburatoren i højre motor var udskiftet, men kort efter start stoppede motoren og flyet stallede, så det styrtede mod jorden.

13. okt. 1984 Port Isabel i Texas[redigér | rediger kildetekst]

Et af Flyvevåbnets 2-motors fly af typen Consolidated PBY-6A Catalina solgtes i 1971 til et flymuseum i San Francisco og i 1982 videre til Confederate Air Force i Texas.

De 7 ud af 9-10 ombordværende omkom lørdag den 13. oktober 1984 lidt efter kl. 8 lokal tid, da flyet var lettet fra Harlingen på en fotoflyvning til det nærved liggende Port Isabel, hvor andenpiloten med 170 km/t ville simulere vandlanding ved at flyve ganske nær overfladen, men kom uforvarende i kontakt med vandet, så flyet bremsedes hurtigt op og flippede rundt med bunden i vejret, mens flere af de ombordværende kastedes ud.

Eksterne links[redigér | rediger kildetekst]

Samtidig avis

Nyere avis