Sterling OY-SAN 'City of London' 14. juli 1973 Arlanda ved Stockholm

Spring til navigation Spring til søgning

14. juli 1973 Arlanda ved Stockholm[redigér | rediger kildetekst]

Sterling Airways-jetflyet OY-SAN 'City of London' af typen Sud Aviation Caravelle SE-210 VI-R havde de 2 motorer monteret bagerst på flykroppens sider og plads til 80 passagerer. Flyet fløj fra 1961 for det amerikanske flyselskab United Airlines indtil det 7. januar 1972 solgtes til Sterling Airways.

Flyet var lørdag den 14. juli 1973 fuldt lastet med over 100 passagerer i Arlanda Lufthavn ved Stockholm og skulle til Alicante i Spanien, men på vej ud til startbanen kl. 13.30 påkørte flyet en lysmast, så 2 meter af venstre vingespids blev revet af og godt 300 liter jetbrændstof løb ud.

Motorerne standsedes omgående og stewardesserne fik hurtigt alle passagerer ud af flyet. Få minutter senere var lufthavnens brandkorps på stedet og dækkede hele området med skum, til alt held uden der opstod brand. Passagerne blev kørt til et hotel i Märsta tæt ved lufthavnen for at afvente klargøring af et nyt fly.

Reparation af skaden kunne ikke betale sig, så flyet benyttedes i stedet til reservedele og det blev i oktober 1974 endelig skrottet.