Stanley Dollar 1905 Katsuura på Bōsō-halvøen

Spring til navigation Spring til søgning

6. sep. 1905 Stanley Dollar[redigér | rediger kildetekst]

Dampskibet Missouri af London blev i april 1889 kendt for at redde 723 ombordværende fra det synkefærdige D/S Thingvalla-emigrantskib Danmark midt i Nordatlanten.

I 1898 udlåntes skibet til den amerikanske regering for at fungere som hospitalsskib under den spansk-amerikanske krig og under den efterfølgende Filippinske-Amerikanske Krig solgtes det til U. S. Army Transportation Service, der benyttede det som troppetransportskibet USAT Egbert.

I 1902 solgtes det til Sankt Thomas og omdøbtes Stanley Dollar, som 1904 videresolgtes til Dollar Steamship Co. i San Francisco, der i forvejen bestyrede det.

Med kaptajn J.G. Bruce var skibet på vej fra San Francisco til Kobe på den japanske hovedø Honshu lastet med byg og bark, da det 6. september 1905 kl. 10.45 stødte på en uafmærket klippe ved Katsuura på østsiden af Bōsō-halvøen i Kantō-regionen sydøst for Tokyo.

Skibet kom af, men løb fuld af vand i forskibet og landsattes. De 2 passagerer og den 40 mand besætning reddedes i land, men skibet totalforliste.