Spitfire 423 16. nov. 1949 Nørre Felding

Spring til navigation Spring til søgning

16. nov. 1949 Nørre Felding[redigér | rediger kildetekst]

Hærens Flyvertroppers Jydske Flyverafdeling i Karup sendte 16. november 1949 lidt før kl. 10 sin 5. eskadrille med 4 Supermarine Spitfire propelfly afsted parvis for at øve luftkamp med fotogeværer. Efter start var flyveledelsen i kontakt med alle flyene, som meldte alt vel ombord.

Den 21-årige sekondløjtnant Hans Viggo Bechmann Jensen fra Vordingborg var 5 minutter senere i samtale over radioen med sin makker løjtnant Sinding i det andet fly, inden han fra knap 2 km højde dykkede ned i skydækket for at få fart på til et angreb, men han forsvandt helt og et par minutter senere meldte makkeren, at der sandsynligvis var sket en ulykke.

Det viste sig, at flyet i tågen ikke var blevet rettet op i tide og var styrtet ned med ca. 600 km/t på en græsmark 100 meter fra gården Vester Dyrmose (Harrestrupvej 63) nordvest for Nørre Felding ca. 5 km km syd for Holstebro, hvor det eksploderede i et 3 meter dybt krater.

Falck ankom 10 minutter senere og fandt forkrøllede flydele i op til 100 meter fra nedstyrtningsstedet og menneskedele i en radius af 10 meter, alt sammen slynget bort ved den store eksplosion i ulykkesøjeblikket.

Det blev vist ikke opklaret om årsagen var en teknisk eller menneskelig fejl.

Vordingborg kirkebog & avisartikler