Sikorsky U-281 10. feb. 1968 Vadehavet ved Ribe Kammersluse

Spring til navigation Spring til søgning

10. feb. 1968 Vadehavet ud for Ribe Kammersluse[redigér | rediger kildetekst]

Den 10. februar 1968 efterlystes 2 forsvundne strandjægere i Vadehavet mellem Esbjerg og Fanø og i eftersøgningen deltog ud på aftenen en Sikorsky S-61 fra redningseskadrille 722flyvestation Værløse, som efter ½ times søgning der pga. snebyger foregik i 30-40 meter højde, forulykkede nær en sandbanke ud for Ribe Kammersluse, hvor den eksploderede i et flammehav og alle 5 ombordværende omkom.

Den ene jæger den 26-årige elektriker Holger Andersen fra Seest var vist allerede da fundet druknet i Knudedyb 4-5 km vest for Ribe og bjærget med båd.

Ligene af de 5 helikopter-flyvere bjærgedes næste dag på 1½ meter vand og bragtes i båd ind til Farup Kirke og videre til ligsyn. De blev senere begravet eller bisat i Ballerup, Skagen, Herslev, Ølstykke og Sundby på Amager.

Endelig den 20. april fandtes i Vadehavet et par km ud for Kammerslusen liget af den anden jæger den 18-årige mekanikerlærling Børge Schelde Hansen fra Gesten. Han var ligesom kollegaen bosat i Kolding by.

Havarikommissionen fandt et brud på en aksel, men isslag har også i flere situationer vist sig at være problematisk for Sikorsky S-61'erne

Farup kirkebog & Seest kirkebog & Gesten kirkebog & avisartikler