S.160 Betina Bergmann 1979 Hanstholm

Spring til navigation Spring til søgning

15. feb. 1979 Betina Bergmann[redigér | rediger kildetekst]

En fiskekutter, som havde været hjemmehørende i Esbjerg og i Thisted, købtes i 1975 af Lennart Bergmann i Skagen og omdøbtes S.160 Betina Bergmann.

Ligesom flere andre Skagenkuttere var S.160 natten mellem 14. og 15. februar 1979 udsat for hård kuling fra østnordøst og overisning, men kort før kl. 7 meldte skipper Lennart Bergmann over radioen til Hanstholm, at man havde bekæmpet ismasserne ombord, lå korrekt vandet, havde ½ sømil til havnen og ville gå ind.

Fra havnen fulgte man kutteren, som pludselig lå på siden i havneindsejlingen. Havnevagten slog straks katastrofealarm. Det var umuligt at se, om besætningen var på dæk, men få minutter senere konstateredes, at strømmen førte kutteren ind i yderhavnen med kølen oven vande.

S.45 Pandalus, som netop havde forhalet, nåede hurtigt ud i yderhavnen sammen med lodsbåden og pejlebåden Elsam 2 og de gennemførte en eftersøgning i yderhavnens grødis. Man fik senere en trosse i den kæntrede kutter og undersøgte den, men de 3 ombordværende blev aldrig fundet.

Der var 8. marts 1979 søforklaring i Thisted.