Oxford 235 & Harvard 353 7. marts 1950 Måløv

Spring til navigation Spring til søgning

7. marts 1950 Måløv syd for Værløse[redigér | rediger kildetekst]

I det fineste flyvevejr tirsdag den 7. marts 1950 ved middagstid var flyvekontrollen på Værløse Flyveplads i radiokontakt med både en ensædet Airspeed Oxford, der lettede, og en tosædet North American Harvard, som efter en tid i luften gjorde klar til landing.

Imidlertid fløj Oxford-maskinen et par minutter senere i 300 meter højde bagfra ind i højre side af Harvarden, så begge fly styrtede til jorden ved Måløvhøj syd for flyvepladsen.

Oxforden med den 23-årige nygifte sekondløjtnant Jørgen Gerhard Christensen fra Alslev ved Karise styrtede ned på en mark 75 meter nord for Måløvgård og splintredes til ukendelighed.

Den tosædede Harvard med den 22-årige flyverløjtnant Jens Hindse-Nielsen fra Nyborg og passageren den 21-årige Harry Smedegaard Marquart fra Knudstrup ved Kjellerup, der som menig ved Hærens Flyvertropper havde fået lov at komme med på sin allerførste flyvetur, styrtede ned i en lille sø lige syd for Måløvgård, nu ved Måløv Parkvej nær Kratvej. Bagenden med den omkomne passager blev trukket op af søen samme dag, men forenden, der var sunket ned i mudderet kom først op senere.

Skylden for ulykken tillagdes den nyligt lettede J. Christensen i Oxforden, som var fløjet ind på forbudt område.

Nyborg kirkebog & avisartikler