O-maskine O-70 23. juli 1931 Tønder

Spring til navigation Spring til søgning

23. juli 1931 Tønder flyveplads[redigér | rediger kildetekst]

På flyvepladsen ved garnisonen i Tønder afholdte 2 af hærens fly 23. juli 1931 om formiddagen flyveøvelser, som ved middagstid sluttede af med, at nogle af befalingsmændene blev tilbudt en lille flyvetur.

Bataljonsadjudant Andersen ønskede ikke at tage med og i stedet skulle officiant Marquardsen, men han overlod pladsen til den 41-årige overofficiant Loui Andreas Larsen efter dennes henstilling.

Flyveturen i den tosædede O-maskine med den 24-årige københavnske flyverløjtnant C.A.V. Pedersen var mellem kl. 12.30 og 13 ved sin afslutning, da flyet på vej ind mod pladsen tog et afrundet, men for brat sving og gled lidt om på siden, for derefter fra en højde af ca. 30 meter at styrte direkte mod jorden, hvorved benzintanken i samme øjeblik eksploderede.

Sergent Knudsen, som var den første, der nåede hen til det nedstyrtede fly, så at officiant Larsen sad ubevægelig på sin plads, som om han var død, inden flammerne slog helt sammen om flyet.

Først efter en god times tid kunne redningsmandskab nærme sig de forkullede rester af flyvemaskinen. Pilotens hoved fandtes næsten knust ved at blive slynget over mod førerrummets øverste kant og passageren var sunket ned på bunden af kabinen.

Ligene lagdes i kister og førtes til kapellet ved Tønder amtssygehus og kørtes senere med tog til hhv. krematoriet på Bispebjerg og Helsingør.

Helsingør Sankt Mariæ kirkebog & avisartikler