Miles Hawk OY-DAK 20. april 1935 Munkerup ved Dronningmølle

Spring til navigation Spring til søgning

20. april 1935 Munkerup strand ved Dronningmølle i Nordsjælland[redigér | rediger kildetekst]

Et Miles M.2 Hawk propelfly lettede 20. april 1935 ved middagstid fra Kastrup på en rundflyvning over Nordsjælland, men måtte ved Kattegat-kysten pga. tåge gå ned i 100 meters højde, hvor der tilsyneladende skete en eksplosion i motoren.

Flyet styrtede ned på en sandrevle 50-100 meter fra kysten ud for pensionatet Den Gule Gård ved Munkerup lidt vest for Dronningmølle. Tililende vadede ud til vraget, der lå på ½ meter vand, hvor motoren var slynget ud og kabinen og propellen var knust.

Begge ombordværende lå med hovederne under vand med kraniebrud og den 25-årige passager Ruth Trier viste ingen livstegn, [1] mens den 27-årige pilot og løjtnant Flemming Lønborg fra Hellerup endnu åndede svagt, selvom han også havde fået brud på halshvirvlen og alvorlige forbrændinger. Han udåndede i ambulancen undervejs til Esbønderup sygehus.

Piloten arbejdede i sin fars firma forsikringsselskabet Danmark og var gået i kompagniskab med løjtnant Clausen om oprettelse af en flyverskole og han ejede selv flyet.

Frederiks kirkebog & avisartikler