Margot Hansen 1961 Porto

Spring til navigation Spring til søgning

Sletskonnerten Carla ombyggedes 1928 til motorskonnert og omdøbtes Gamma, som under 2. verdenskrig tilhørte hjemmeflåden og havde en del forskellige ejere og hjemsteder.

I 1956 omdøbtes den Margot Hansen og var delvis disponeret af rederiet A.E. Sørensen.

1961 Fransk Algeriet[redigér | rediger kildetekst]

I 1961 var skibet på vej til Jordan, da det i Middelhavet kom for tæt på kysten af Fransk Algeriet og af franske marinefartøjer indbragtes til kontrol i Mers El Kébir-flådebasen ved Oran, hvor det viste sig skibet ikke blot indeholdt maskingods som beskrevet i papirerne, men også 200 rifler og ½ million magasiner ammunition.

Våbenladningen, som viste sig at være indtaget i Rotterdam, beslaglagdes som kontrabande, hvorefter rejsen fortsatte.

5. juli 1961 Leixões ved Porto[redigér | rediger kildetekst]

På hjemvejen lastedes salt i Torrevieja i Spanien bestemt til HovenäsetBohuskysten, men 5. juli ved midnat under anløb af Leixões ved Porto for bunkring fejlbestemte navigatøren fyrene, så skibet ved en fejl gik nord om anduvningsfyret og tørnede mod havnenes dækmole, så det blev læk og ½ time senere sank og senere blev vrag.

Den 4 mand besætning reddedes, men kaptajnen idømtes en bøde for ulovlig sejlads, da skibet kun havde certifikat til Nordsø og Østersøfart og for forsømmelig navigation ved forliset.