Maagen 16 6. april 1918 Øresund ved Hellebæk

Spring til navigation Spring til søgning

6. april 1918 nordlige Øresund ud for Ellekilde ved Hellebæk[redigér | rediger kildetekst]

Fra Flyvebådsstation København deltog 2 af Marinens Flyvevæsens flyvebåde kaldet Mågerne 6. april 1918 efter middag i en skyde- og observationsøvelse i Kattegat sammen med en flådeskadre fra Helsingør.

Da øvelsen ved 17-tiden var ved sin afslutning landede den ene flyvebåd i det nordlige Øresund nogle hundrede meter ud for Ellekilde mellem Hornbæk og Hellebæk pga. benzinmangel, men da den anden flyvebåd 'Maagen 16' fra 400 meter højde ville gøre det samme og tog et par spiraler i glideflugt, slog den fra 100 meter højde et par kolbøtter og styrtede i havet.

En torpedobåd (vistnok kaldet Søulven), som havde den anden flyvebåd på slæb 150 meter derfra, kom hurtigt til stede og bjærgede liget af den 24-årige reserveløjtnant Christian Lemberg Kabell fra Thisted, hvorimod den 20-årige mekaniker reserveunderofficer Anton Larsen fra Sorø var fastklemt og først kunne bjærges efter en time.

Ligene bragtes ombord i torpedobåden Søhunden, som ved 1-tiden ankom til København, hvor ligene kørtes til Marinehospitalets kapel.

Flest muligt af vragresterne sejledes til undersøgelse i Helsingør, mens andre rester dagen efter drev i land ved Villingebæk vest for Hornbæk. Undersøgelser viste ikke fejl på motoren.

Thisted kirkebog & avisartikler