Lykkens Prøve 1868 Nordsøen

Spring til navigation Spring til søgning

dec. 1868 eller muligvis 14. feb. 1869 Lykkens Prøve[redigér | rediger kildetekst]

Partrederi-galeasen Lykkens Prøve med skipper Johan Helgesen Mouritzen skal ifølge brev fra en af parthaverne købmand R.G. Fog være afsejlet fra hjemstedet Svendborg i december 1868 til et uoplyst sted uden at der blev hørt mere fra den, så den måtte være forulykket.

Ifølge skipper Nielsen fra yachtskonnerten Enigheden af Marstal skal Lykkens Prøve imidlertid være afgået fra Nyborg til England i starten af februar 1869 og formentlig være forulykket under svær storm 14. februar ved Læsø, hvor han mener at have observeret Lykkens Prøve uden forsejl, og antagelig ude af stand til at kunne bjærge sig selv i det hårde vejr.

Under stormen den 14. februar sank yachten HinrichLæsø Nordvestrev uden overlevende, efter den var blev set krydse i søen sammen med en skonnert. Der kan således være tale om en forveksling. Der ses også i avisen, af yachten Lykkens Prøve med skipper Rasmussen 4. februar udklarerede fra Svendborg mod København, så det kan være skipper Nielsen har misforstået noget.

Uanset hvad der skete, så borteblev skipper Mouritsen med sin næstældste søn ombord på skibet og efterlod enke og 5 andre børn.