KZ-III OY-DIB 20. maj 1951 Karstoft ved Brande

Spring til navigation Spring til søgning

20. maj 1951 Karstoft vest for Brande[redigér | rediger kildetekst]

Et SAI KZ III propelfly tilhørende løjtnant Perch i Esbjerg lejedes 20. maj 1951 af brødrene Wassen fra Varde, som kl. 16.52 lettede fra Esbjerg Flyveplads, men da det kl. 17.50 befandt sig over heden vest for Karstoft og Brande, satte motoren ud.

Først da flyet var nede i 20 meter højde kom motoren i gang igen, men det var for sent, og det styrtede ned i en tørvemose ved Karstoft Å og væltede rundt med bunden i vejret.

Derved slyngedes den 33-årige pilot og læderhandler Erland Emanuel Wassen ud og han fandtes dræbt 100 meter fra vraget.

Den 42-årige storebror og passager, stålværksarbejder Carl Lambert Wassen fandtes derimod i live, men med hovedet under vand, af den tililende landmand Kaj Mikkelsen, som fik ham hjulpet fri.

Brødrene kørtes til Brande sygehus, hvor der konstateredes, at den overlevende bror havde fået brud på begge ben og højre arm og et alvorligt chok. Han fik blodtransfusion og var stadig ved bevidsthed, men 24. maj om morgenen forværredes tilstanden og han døde kl. 13.30, en halv time før lillebroderens begravelse.

Pga. det fine flyvevejr havde brødrene forlænget turen, som kun var planlagt til ½ time, men da der skulle skiftes over til reservetanken gik det galt.

Varde kirkebog & avisartikler