KZ-III OY-AAA 25. marts 1951 Sønder Omme

Spring til navigation Spring til søgning

25. marts 1951 Skovsende plantage nordvest for Sønder Omme[redigér | rediger kildetekst]

Et SAI KZ III propelfly med den 47-årige automobilhandler Sejer Dybbro fra Slagelse fløj påskedag 25. marts 1951 til Houvig i Vestjylland for at foretage tilsyn af en Jeep, som han kort forinden havde leveret til ⅍ Vest Stadil Fjord og efter tilsynet startede han ved 16.30-tiden, for at flyve tilbage.

Han kom imidlertid ind i snetykning og forsøgte at nødlande i Hee, men opgav og landede i stedet ved Store Tambjerg på Holmsland ikke langt fra Houvig, hvor der var en godkendt bane. Ved 17-tiden lettede han igen, men ca. kl. 17.15 kom flyet igen ind i snetykning over Skovsende plantage nordvest for Sønder Omme, hvor landbrugsstuderende Carsten Nielsen og 2 bekendte hørte det kredse rundt, indtil der kom et voldsomt brag.

Den første søgning var resultatløs, så man fik underrettet en nærliggende gård om det skete og efter en times eftersøgning i plantagen fandt de flyet knust ved foden af et højt grantræ og i førersæden sad piloten fastspændt og livløs. Han kørtes af Falck til Grindsted sygehus, hvor man blot kunne konstatere, at døden var indtrådt.

I flyvraget lå der en gedde, hvorfor folk troede piloten havde været på lystfiskertur inden starten hjemad.