KAP.4 Falke III 1988 Kiel Bugt

Spring til navigation Spring til søgning

7. okt. 1988 Falke III[redigér | rediger kildetekst]

Den vesttyske trawler KAP.4 Falke III afsejlede 1. oktober 1988 fra hjemstedet Kappel for at fiske torsk i Østersøen syd for Bornholm, hvor den i Rønne havn mødte kollegaen Silbermöwe af Laboe og 5. oktober fiskede de begge på Adlergrund mellem Bornholm og Rygen, men efter at have hørt om god fangst på Millionengrund besluttede de dagen efter at fortsætte der.

Falke III var 6. oktober ved 15-tiden i radiokontakt med Strande af Laboe medbringende 60-70 kasser torsk og befandt sig 5 sømil øst for Arkona på vej hjem til Kappel i hårdt vejr, hvorefter man ikke hørte mere til den.

Den 9. oktober fandtes skibets redningsflåde inddrevet nær Gottegabe på Lolland og dagen efter udsendtes en efterlysning.

Den 23. oktober lokaliserede dykkerskibet Wega vraget i Kiel Bugt 7 sømil syd for Langeland og ved senere dykkerundersøgelse fandtes den omkomne fiskeskipper Richard Tilitzki i rorhuset, mens liget af hans yngre medhjælper ikke blev fundet.

Forliset, som må tilskrives hårdt vejr, måtte være sket 7. oktober kl. 3.40, som var den tid uret i styrehuset var gået i stå.