Fokker R-7 9. marts 1938 Køge Bugt

Spring til navigation Spring til søgning

9. marts 1938 nordlige Køge Bugt[redigér | rediger kildetekst]

Den 9. marts 1938 ankom 2 af hærens Fokker C.V fra Værløse til Kastrup, hvorfra de om aftenen lettede igen på mørkeflyvning til 2 forskellige stedet på Sjælland, mens der skulle holdes radio-forbindelse til Værløse og vendes tilbage til Kastrup.

R-15 lettede kl. 20.05 og gennemførte planmæssigt sin orienteringsøvelse til Roskilde-egnen i løbet af en time.

R-7 lettede kl. 20.15 for at foretage rekognoscering på Ringsted-egnen, men opnåede aldrig radioforbindelse til Værløse. Da flyet medbragte brændstof til 4-5 timers flyvning slog eskadrille-chefen, som ledte øvelsen, først alarm ved 22-tiden.

Om morgenen fandt Zone-Redningskorpset i Kalveboderne vest for Sydamager forskellige vragstykker og før middag lokaliseredes flyvraget af fly fra Marinens Flyvevæsen på 2-5 meter dybde i Køge Bugt vest for sejlløbet Sorte Rende. Mineskibet Sixtus tilkaldtes og bjærgede ved 18-tiden vraget, hvori fandtes ligene af de 2 flyvere.

Den 26-årige pilot sergent Asger Nielsen, som stammede fra Mørkøv og boede i Kirke Værløse, og den 24-årige observatør løjtnant B.P.A. Christensen fra København, bar begge præg af at have slået hovedet mod kanten og havde ikke nået at gøre sig anstrengelse for at befri sig inden de omkom.

Som årsag til det tilsyneladende pludselige styrt mente man at være motorproblemer, idet piloten allerede havde god erfaring med mørkeflyvning.

Værløse kirkebog & avisartikler