FD. Annie II 27. feb. 1942 Meðallandsbugur

Spring til navigation Spring til søgning

27. feb. 1942 Annie II[redigér | rediger kildetekst]

Fiskekutteren Gunvor fra Nykøbing Mors kom 1936 til Frederikshavn og omdøbtes Annie, som kort efter besættelsen af Danmark fik britisk skibscertifikat ved navn Annie II og 1. januar 1942 udstedt en officiel logbog i Fleetwood i Vestengland.

Skibet fandtes senere på den meget øde strand mellem Kálfafell og Skeiðarársandur i den østlige del af Meðallandsbugur/Mellandsbugten på Sydisland, hvor det formentlig strandede 27. februar 1942. Nogle landmænd langt der derfra så noget lys, som muligvis var nødblus fra skibet.

Ikke langt væk fra skibsvraget fandtes 3 lig på stranden, hvoraf de 2 begravedes side om side på den stedlige kirkegård. Ligene blev vistnok aldrig identificeret, men det kan have været fisker Svend Chr. Pedersen fra Esbjerg og maskinpasser Kr. P. Larsen.

Indberetning om forliset kom via gesandtskabet i Sverige 9. juni 1942 og 15. september 1942 afholdtes søforhør i Frederikshavn, hvor det antoges at besætningen var omkommet. Der var 5 omkomne danske fiskere og en fra Færøerne ombord.

Vraget bragtes flot og ombyggedes 1944-1945 på Vestmannaøerne, hvorefter det kom til Bolungarvík i Vestfirðir og omdøbtes IS.115 Ernir.

Nyere avis