Emilie Sannom 30. aug. 1931 Hessel ved Grenå

Spring til navigation Spring til søgning

Emilie Sannom 30. aug. 1931 Hessel syd for Grenå[redigér | rediger kildetekst]

En forsamling af 3500-4000 mennesker var 30. august 1931 om eftermiddagen mødt op til et flyvestævne arrangeret ved Hessel syd for Grenå med deltagelse af de 2 vovehalse løjtnant Knud Clauson Kaas i hans Alliance A-1 Argo biplan og den 38-årige skuespillerinde Emilie Sannom, som skulle udføre kunstflyvning og faldskærmsudspring.

Stævnet startede officielt kl. 15.30 og kl. 16 lettede Clauson Kaas og imponerede med loop. Ved næste start var Emilie Sannom iført en lys badedragt med og hun viste luftakrobatik på flyets vinger og mellem bardunerne til bragende bifald af tilskuerne. Ved næste flyvning viste piloten i 6-700 meter højde rygflyvning, dykninger, ballonjagt og bombekastning.

Endelig skulle Emilie Sannom i 4. flyvning springe ud med faldskærm, men en assistent kom uforvarende til at udløse håndtaget, da den blev trukket ud af posen, så faldskærmen ikke kunne anvendes. I stedet aftaltes at benytte en af Clauson Kaas' medbragte militære faldskærme på betingelse af, at hvis den blev ødelagt, skulle flyvestævnets arrangører erstatte den med 1600 kr.

Flyet startede derpå ved 18-tiden og fløj et par gange sikkert og roligt over flyvepladsen, inden Sannom sprang ud over en hvedemark nordøst for flyvepladsen. Forbundet til flyets venstre side og faldskærmens håndtag var en spinkel line, beregnet til at briste ved 1 kg belastning, men ved udspringet udløstes faldskærmen ikke.

Selvom Emilie Sannom flere gange udtrykkeligt havde fået anvist, hvor hun om nødvendigt selv skulle trække i håndtaget, skete dette ikke og hun styrtede mod jorden og dræbtes på stedet nær en høstak, hvor der i øvrigt lå en mand og hvilede sig. [1] [2]

Hun blev begravet fra Sankt Stefans KirkeAssistens Kirkegård. [3]

Sankt Stefans kirkebog & avisartikler