Else Priess 1967 Tyske Bugt

Spring til navigation Spring til søgning

23. feb. 1967 Else Priess[redigér | rediger kildetekst]

Motorskibet Else Priess med kaptajn Egon Reinhardt Poulsen var på vej fra Hamborg til Scarborough lastet med magnesit (magnesiumcarbonat) i sække, men lå 23. februar 1967 ved 15-tiden under en sydvestlig storm underdrejet i den Tyske Bugt 20 sømil fra Borkum, da der konstateredes, at lønning og skanseklædning var slået løs, at nogle pejlerør var brækket, og at der kom vand i ballasttankene.

Kaptajnen anmodede over radioen om omgående assistance, men meddelte ved 20-tiden, at den øjeblikkelige fare var drevet over, og at han agtede at søge læ under øen Borkum. Kystradiostationen havde dog tilsyneladende ikke forstået situationens alvor, for ca. kl. 22.20 udsendte skibet nødsignal med melding, at det lå med svær slagside og vand i maskinrummet.

Hjælpen kom for sent, for der blev ikke set eller hørt mere til skibet, dog bjærgedes den 24. februar ligene af 3 af besætningen og dagen efter styrmandens hustru. Alle 8 ombordværende omkom.

I Handelsministeriets betænkning konkluderedes, at der havde været sprogvanskeligheder under kommunikationen med kystradioen.