E.476 Alice 1936 Østlige Nordsø

Spring til navigation Spring til søgning

27. okt. 1936 Østlige Nordsø[redigér | rediger kildetekst]

Den i 1926 byggede Skagen-fiskekutter Mary Grethe solgtes i 1933 til Knud Schrøder i Esbjerg og omdøbtes Alice/Allice, men var hjemmehørende i Grenå indtil den 1936 flyttedes til Esbjerg.

Kutteren lå 27. oktober 1936 kl. 11.30 under en orkanagtig vestlig storm underdrejet 120 km vest til nord af Grådyb Barre, da en svær brodsø kom ind over styrbords side og kæntrede skibet en hel gang rundt. Ved kæntringen blev dækket fuldstændig raseret, begge master brækkede, og styrehus, kabyssen, nedgangstrappen til lukafet, prammen, lastlugen og ruderne i maskinskylightet knustes. En mand der opholdt sig i styrehuset, blev slynget over bord, men det lykkedes at bjærge ham. Herefter kappedes rigningen, et sejl sømmedes fast over lastlugen og en oliefrakke over skylightet til motorrummet og kutteren blev lænset.

Igen kl. 16, da hele besætningen befandt sig i motorrummet i færd med at forsøge på at starte motoren, der var gået i stå, kom en ny brodsø over kutteren og kæntrede den en hel gang rundt. Skylightet til lukafet blev revet af, og kutteren blev delvis fyldt med vand, stopmaskinen blev slynget overbord og hele skanseklædningen knustes. Efter at have tætnet de værste huller med køjetøj, forsøgtes det påny at lænse kutteren.

I løbet af aftenen begyndte vejret at bedre sig, og om natten ved 5-tiden, da kutteren var i nærheden af Horns Rev fyrskib, kom E.245 Karla i sigte. Der blev afgivet nødsignal, idet det lykkedes at få ild i noget olietøj og gummiklæder. Ved daggry blev der fra den anden kutter ført en trosse ombord og Alice blev slæbt til Esbjerg.

3. marts 1946 Grenå[redigér | rediger kildetekst]

E.450 Karna Schrøder havde den 3. marts 1946 under hård østsydøstlig kuling med nordgående strøm E.476 Alice med på slæb og var ved 20-tiden under indsejling til Grenå Havn, da slæbetrossen kom ind i førstnævntes skrue, så motoren måtte stoppes.

Begge fartøjer drev derefter langs med havnens stensætning og tog senere grunden og blev stående.

Søretten i Frederikshavn idømte 19. juli 1947 førerne af de 2 skibe bøder af henholdsvis 200 kr og 75 kr for overtrædelse af sølovens § 293.

Under navnet Signe Winkel var skibet 1948-1965 hjemmehørende i Thyborøn.