E.43 Duen 1919 Ulvtand

Spring til navigation Spring til søgning

4. april 1919 Duen[redigér | rediger kildetekst]

Fiskekutteren E.43 Duen med skipper M.P. Lauridsen afsejlede 4. april 1919 kl. 8 fra Esbjerg til en fiskeplads nord for Horns Rev fyrskib ud for Ringbjerg båke, hvor der om eftermiddagen fiskedes godt 400 kg rødspætter.

Da der ved 18-tiden var tid at vende hjemover spildtes ½ time med at bjærge den udsatte jolle, der var løbet tør for petroleum, men trods friskende vind fra sydvest og mørkning besluttedes at sejle den i forvejen besværlige tur sydover gennem Ringkøbing Dyb, mens én mand holdt skarpt udkig efter markeringstønder og en anden hele tiden loddede dybden.

Netop som man troede sig igennem på sikker dybde førtes skibet ind på den såkaldte Ulvtand grund, ca. 4 km fra Blåvandshuk, hvor den satte sig fast og efter et kvarters hugning kl. 20.30 mistede ror og skrue. Den 5 mand besætning bjærgede sig i motorbåden og nåede velbeholden ud i Slugen hen til Cancer-fyret, hvor E.101 Energi lå for anker.

Næste morgen vendtes ind mod Esbjerg, hvortil nåedes ved middagstid.

Den forliste kutter kunne ikke ses fra Blåvand og var muligvis allerede om natten sønderslået. Blåvands redningsstation var derfor ikke i aktion.