E.136 Dagmar 11. juli 1941 Langli

Spring til navigation Spring til søgning

11. juli 1941 Dagmar[redigér | rediger kildetekst]

Den nybyggede trawljolle E.136 Dagmar afsejlede 7. juli 1941 fra Esbjerg på skrubbe-fiskeri i farvandet mellem øen Langli og Skallingen, men 11. juli om aftenen hørte en hyrde på Skallingen råb fra stranden, som han i første omgang troede var fra en andre hyrde, der pga. indtrædende højvande skulle kalde fårene sammen. De fandt ud af det ikke var tilfældet og gik til stranden, hvor de i mørket intet kunne se og ellers ikke foretog sig mere.

Da skibet ikke var hjemkommet som aftalt sejlede en kollega næste aften ud og fandt det sunket med masten ragende 1,5 meter op over vandoverfladen.

Den 13. juli startede Esbjerg Havns motorskib Ællingen en større eftersøgning, hvor skibets jolle, styrehus og det halve af agterdækket fandtes skyllet i land, hvorimod den 2 mand besætning bestående af Karl Sandberg Grønborg og Henry Laursen var forsvundet.

Den 19. juli var fiskekutteren Hulda ude ved vraget og fik ved hjælp af tomme tønder hævet dækket op til overfladen. Fund af utallige små metalsplinter i træværket tydede på en minesprængning i skibets nærhed, men ved undersøgelse på Esbjerg marinestation mentes metalstykkerne ikke at have den sædvanlige legering, som fra en sømine, så årsagen kunne ikke fastslås med bestemthed..