Dorthea 1885 Nymindegab

Spring til navigation Spring til søgning

Dorthea 2. sep. 1876 Bjerregård[redigér | rediger kildetekst]

Sønderho-yachten Maren tilhørte Gunde Lauridsen, som 1872 lod den ombygge og forlænge til skonnert, der omdøbtes Dorthea.

Skonnerten Dorthea var med skipper Lauridsen på vej fra Burntisland til Ballum lastet med kul, da den 2. september 1876 indstrandede ved BjerregårdHolmsland Klit.

Skibet må være blevet bjærget og skal på auktion i 1877 være solgt til et partrederi i Nymindegab med købmand Thomas Christensen ⅔-part og skipper Christen J. Nielsen ⅓-part.

Dorthea 29. sep. 1885 Nymindegab[redigér | rediger kildetekst]

Med skipper Christen Nielsen var skibet på vej fra Kristiansand til Fanø med trælast via udløbet af Nymindegab, hvor der 29. september 1885 om formiddagen lossedes noget af ladningen over på en lægter, men da det ved 17-tiden blæste op, bristede ankerkæden.

Pga. lav vandstand og dårlige besejlingsforhold mislykkedes forsøg på at gå ind gennem gabet og skibet drev ind på odden ved udløbets nordside i Bjerregård strandlen.

Skibet drev så langt op på stranden, at en line kunne kastets i land og de 2 ombordværende reddedes via denne, så det ellers sammenkaldte redningsmandskab fra Nymindegab ikke kom i aktion.

Mange aviser gengav skibets navn som Diana, men det var åbenbart en misforståelse fra Reuters Bureaus side.