Diana 28. april 1917 Keltiske Hav

Spring til navigation Spring til søgning

28. april 1917 Keltiske Hav[redigér | redigér wikikode]

Bramsejlsskonnerten Diana med skipper K. Rasmussen var 11. marts 1917 afsejlet fra New Brunswick i Canada med 8 stander trælast bestemt for Newport i Wales og befandt sig i yderkanten af det Keltiske Hav 200 sømil vest for Irland, da den 28. april kl. 6 blev standset af den tyske ubåd U 93 (Peckelsheim).

Efter den 7 mand besætning var gået i skibsbåden og havde forevist skibspapirerne, blev der anbragt bomber i skibet og de eksploderede ved 7-tiden.

Skibsbåden med besætningen bugseredes af ubåden 80 sømil østpå, hvorefter den forsvandt og næste morgen optoges besætningen af Lowestoft-trawleren Lolist, som senere overførte dem til en belgisk trawler, der 30. april landsatte dem i Milford Haven.

Vraget af Diana holdte sig flydende på lasten og indbragtes efter 5 dage af et engelsk krigsskib til Cobh/Queenstown ved Cork i Sydirland, hvor det kondemneredes

Vraget solgtes til Hans Nielsen og sattes atter istand.

24. nov. 1933 Bottenhavet ved Gävle[redigér | redigér wikikode]

Skibet solgtes 1923 til Viken i Skåne og blev 1931 ombygget til motorskonnert.

Skibet var på vej fra Holmsund ved Umeå til Köpmanholmen (?) i ballast og skulle have været videre til Gotland, da det 24. november 1933 totalforliste på Bränningsgrundet i Löfstabukten i Bottenhavet ved Gävle.