DDL T-DOBC 17. sep. 1921 Ask ved Solbjerg

Spring til navigation Spring til søgning
17. sep. 1921 Ask ved Solbjerg syd for Århus[redigér | rediger kildetekst]

DDL-flyet T-DOBC var et 1-motors biplan af typen de Havilland DH.9, som oprindelig var designet af de Havilland for den britiske flyfabrik Airco og meget benyttet 2-personers krigsfly under 1. verdenskrig, men denne version var muligvis ombygget til model B, som foruden piloten kunne medtage 2 passagerer.

Lørdag den 17. september 1921 fra kl. 14 foretog kaptajn Faber 3 vellykkede rundflyvninger fra Pederstrup Mark mellem Solbjerg og Malling med passagerer ind over Århus, men på den 4. tur med 2 unge piger gik det galt tæt ved pigernes hjem i Ask i 400 meters højde ved 16.30-tiden, da en sidestyreline til den ene vinge med et ryk sprang.

Med slukket maskine gik flyet ned i spiralflugt og ramte ved nødlandingen i en lavning jorden med den ene vinge, som tog stødet af, mens halen svang til modsat side, så passagererne gled ud af passagersædet og begge kortvarigt mistede bevidstheden og flyet splintredes.

Kun den ene passager frk. Valborg Maarssøe, en datter af forstanderparret på Ask Højskole, blev lettere kvæstet, da hun fik hudafskrabninger på benene og tæerne i klemme og med en stor oliedunk over brystet straks blev trukket fri af kaptajn Faber og tililende. Den anden passager var en datter af fhv. sognerådsformand Niels Jensen i Ask.

Flyvraget sendtes med tog til København og det var planen, at Faber ville genoptage flyvningerne med et nyt fly.