DDL OY-DIG 'Merkur' 17. dec. 1945 Københavns Lufthavn

Spring til navigation Spring til søgning
6. juni 1938 Rye Flyveplads[redigér | rediger kildetekst]

DDL-flyet OY-DIG 'Merkur' af typen Fokker F.XII var selskabets første 3-motors propelfly og byggedes af Orlogsværftet i 1933, ligesom det senere leverede søsterfly OY-DAJ Kronprinsesse Ingrid.

Flyet havde et mindre uheld efter planmæssig landing 6. juni 1938 kl. 16.45 på Rye Flyveplads syd for Salten Langsø efter at være ankommet fra Esbjerg og skulle have været videre til Ålborg på en nyåbnet ruteflyvning, da flyet uden passagerer, men kun piloten Paul Jensen og telegrafist/mekaniker Hans Petersen ombord kørte ud i løs sand og gik på næsen. Propellen blev bøjet, men ellers var der ingen skade.

Efter en mindre forbedring med cementering af pladsen og bedre afmærkning genåbnedes lufthavnen et par dage senere for flyvning. [1]

17. dec. 1945 Københavns Lufthavn[redigér | rediger kildetekst]

OY-DIG 'Merkur' var med kaptajn P. Toxholm mandag den 17. december 1945 lettet fra Kastrup mod Malmø og medbragte 16 passagerer, da højre landingshjul rev sig delvis løs, så det hang under maskinen.

Flyet returnerede til Kastrup og foretog en nødlanding på det venstre hjul uden at nogen ombordværende kom noget til, men flyet brækkede højre vinge og kunne ikke betale sig at repareres.

Eksterne links[redigér | rediger kildetekst]

  1. Rye Flyveplads - ryeflyveplads.dk