Bell 89-893 5. april 1956 Kastrup Lufthavn Syd

Spring til navigation Spring til søgning

5. april 1956 Kongelunden ved Kastrup Lufthavn Syd[redigér | rediger kildetekst]

En af flyvevåbnets Bell 47D-1 helikoptere, som i øvrigt i 1953 blev benyttet til opmålinger i Grønland, var stationeret i Kastrup Syd og 5. april 1956 om formiddagen i luften med en instruktør og den 23-årige flyverløjtnant Kai Berthelsen fra Hadsten, som skulle omskoles fra jetfly med henblik på at flyve de snarligt anskaffede Sikorsky S-55 helikoptere. Øvelsesflyvningen gik tilfredsstillende.

Ved 11-tiden lettede helikopteren igen med eleven i selskab med den jævnaldrende mekaniker og flyvermath Niels Vagn Møller fra Langeland, men da den var nået 50 meter op foretog den pludselig nogle ejendommelige manøvrer og styrtede lodret ned mod en mark ved Kongelunden ca. 100 meter udenfor afspærringen i lufthavnens sydende og brød straks i brand.

Da brandvæsenet med skum havde bekæmpet ilden kunne man bjærge de 2 flyvere, som formentlig var døde på stedet ved selve nedstyrtningen.

På baggrund af oplysninger fra øjenvidner mente havarieksperter at kunne fastslå, at piloten havde udført en ret dristig drejning som han med sin uddannelse ikke magtede, hvorefter det gik galt.

Hadsten kirkebog & Tullebølle kirkebog & avisartikler