Als 1879 Vindebæk

Spring til navigation Spring til søgning

25. dec. 1878 Masnedsund[redigér | rediger kildetekst]

Yachtgaleasen Als var på vej fra Hull til Klintholm Havn på Sydøstmøn lastet med stenkul, men lå pga. havis og modvind sidst i december 1878 på Masnedsunds red forladt af skipper skipper A.L. Albertsen, som tilbragte julen i hjemmet.

Imens skete der 1. juledag det uheld, at kokken tabte en lille bøtte af ringe værdi i vandet og for at bjærge den sprang han i skibsbåden, som kom i drift uden årer. Styrmanden kastede en åre efter den, men den var allerede for langt borte.

Inden styrmanden kunne forhindre det sprang jungmanden i det kolde vand for at hjælpe, men selvom han var en dygtig svømmer kunne han ikke indhente båden og ca. 250 meter fra skibet gik han til bunds uden de 2 andre kunne hjælpe. Båden med kokken drev i land på Masnedø, hvorfra han i god behold kom tilbage til skibet.

2. jan. 1879 Madsesklint ved Vindebæk på Sydvestmøn[redigér | rediger kildetekst]

Den 2. januar 1879 gik det galt igen, da skibet pga. stærk lavvande strandede øst for Madsesklint ved Vindebæk på Sydvestmøn.

Besætningen reddede sig ved egen hjælp, men skibet sank ned med dækket under vand og kun agterenden ragede op over vandet.

Under en efterfølgende storm sloges skibet til vrag og ladningen gik tabt.