O.B. Suhr 25. jan. 1917 Nordsøen

Spring til navigation Spring til søgning

11. feb. 1882 Skagen[redigér | rediger kildetekst]

Et DFDS-dampskib opkaldt efter etatsråd O.B. Suhr var med kaptajn A. Møller på vej fra Østersøen via hjemstedet København til London lastet med stykgods og korn, da det 11. februar 1882 om aftenen pga. storm og is strandede på sydsiden af Skagen.

Under udlosning brækkede en bjærger fra Skagen benet, da en balle faldt ned og desuden opstod problemer, da tov og kæder fra bjærgningsdamperne Kattegat og Øresund sprang ind skibet 16. februar kl. 1 endelig kom flot ved højvande.

25. jan. 1917 Nordsøen[redigér | rediger kildetekst]

Med kaptajn H.O. Sonne var skibet på vej fra Liverpool og Swansea lastet med 1203 ton stykgods, heriblandt 270 ton tinplader, 847 baller bomuld, 70 ton jernrør, 55 ton vinduesglas mm. og fortsatte efter bunkring af kul i Shields 24. januar 1917 mod Vejle og København, men blev dagen efter kl. 12.30 midt i Nordsøen ca. 172 sømil fra Tyne standset ved skud fra den tyske ubåd UC 31 (Schrader), som ved signal gav ordre til, at den 19 mand besætning straks skulle forlade skibet.

Bådene sattes i vandet med 14 mand i den ene båd og kaptajnen og 4 mand i den anden, som efter en vanskelig roning i høj sø bragte skibspapirerne over i ubåden. Kaptajn Sonne protesterede mod, at ladningen var kontrabande og tilbød at sejle med mod Cuxhaven for at få det afgjort ved priseretten der, men den nervøse ubådschef erklærede, at det var der ikke tid til og at skibet skulle sænkes.

Der sendtes straks en officer og 3-4 mænd med bomber over til skibet og efter en del proviant og nautiske instrumenter mm. var borttaget, sænkedes det ved eksplosion af bomber og 6 skud kl. 15.30.

Skibets besætning optoges 3 timer senere af Korsør-damperen Avance, som vistnok landsatte dem i Blyth. Fra Newcastle hjemkom de med DFDS-damperen Tyr.