Meteor 263 & 471 20. dec. 1954 Møldrup

Spring til navigation Spring til søgning

20. dec. 1954 Møldrup[redigér | rediger kildetekst]

En formation af et ensædet og et tosædet Gloster Meteor jetfly fra eskadrille 724 var 20. december 1954 lettet fra Ålborg og på vej retur, da et kraftigt haglvejr satte ind nord for Viborg.

Løjtnant E. Pedersen i det ensædede førerfly forsøgte at søge vest om uvejret, men måtte over radioen erkende, at det pga. lav brændstofbeholdning ikke var muligt at nå den vej tilbage. Han gik op i større højde og mistede den visuelle kontakt til det andet fly.

Det tosædede fly med den 22-årige flyverløjtnant Hans Kristensen fra Skægkær nordvest for Silkeborg og passageren den 21-årige menig Bruno Nyholm Jensen fra Fjellerad sydøst for Ålborg tog også radiokontakt til Ålborg, men det var det sidste man hørte fra det, inden det ved 15.30-tiden styrtede ned ganske tæt på kommunevejen nær Skravad Mølle 1½ km øst hovedvej 13 ved Møldrup, syd for Ålestrup i Himmerland.

Flere øjenvidner var tæt på og slap uden skrammer. Piloten havde tilsyneladende mistet kontrollen over flyet, som faldt sidelæns ned på sydsiden af vejen og blev totalt knust uden der opstod særligt meget ild i den. På nordsiden af vejen fandtes liget af den ene flyver med delvis oplukket skærm og på sydsiden fandtes den anden med uudfoldet faldskærm.

Førerflyet med løjtnant E. Pedersen nåede gennem uvejret og lavede en mavelanding på en eng syd for gården Birkholm ved Gammel Skørping, hvor han slap med småskrammer i ansigtet.

Roum kirkebog & avisartikler