Flora 1947 Pommernbugten ved Greifswalder Oie

Spring til navigation Spring til søgning
Den printbare version understøttes ikke længere, og har muligvis nogle renderingsfejl. Opdater venligst din browsers bogmærker og brug i stedet din browsers standard printfunktion.

15. dec. 1928 Nedre Ålebäck på Ølands østkyst[redigér | rediger kildetekst]

Den af eg, bøg og fyr byggede sletskonnert Flora var på vej fra Räfsö ved Pori/Björneborg i Vestfinland ved Bottenhavet med trælast til København, men i undervejr var der østlig storm og snetykning, som medførte overisning på fordækket, så skibet den 14. december 1928 fik stærk slagside og vand i lastrummene. Redningsbåden gik tabt og efter afholdt skibsråd blev der mellem kl. 14.30-20.00 kastet dækslast overbord og igen næste dag fra kl. 9, mens pumpen til stadighed holdtes gående.

Kort efter kl. 11 grundstødte skibet ved Nedre Ålebäck på østsiden af Øland. Der blev med mellemrum afgivet nødsignaler og først et døgn senere blev besætningen bjærget af både fra land.

En bjærgningsdamper tog nogle dage senere vraget af grunden og indslæbte det til Bergkvara i det sydlige Småland.

5. sep. 1942 Ålandsøerne[redigér | rediger kildetekst]

Efter reparation solgtes Flora et halvt år senere til et partrederi i Brantevik i Skåne og fik 1933 installeret hjælpemotor.

Skibet var på vej fra Lybæk til Pargas i Sydvestfinland lastet med gipssten og befandt sig 5. september 1942 ved lodsstationen sydøst for Sottunga i Ålandsøerne, da det kolliderede med det tyske dampskib Hans Rickmers og tog skibsfører Bernhard Olsson og bedstemanden med i dybet.

Skibet hævedes og repareredes året efter i Öregrund på den svenske side af Bottenhavet.

11. juli 1947 Rygen[redigér | rediger kildetekst]

Skibet var hjemmehørende i Småland, da det 11. juli 1947 kolliderede med et vrag nordvest for Greifswalder Oie og sank ud for Rygen.

Hele besætningen bjærgedes om bord på dampskibet Fagerbo.