Vragwiki:Om
Velkommen til den unikke danske wikidatabase med 12.437 indholdssider om skibe, 440 om fly og 50 om luftskibe, hvoraf 8.934 sider er veldokumenterede online med avisartikler, suppleret med kirkebøger, tidsskrifter og i sjældnere tilfælde billeder.
Der er historier fra de ved Danmark nærliggende farvande og andre steder på jordkloden under dansk indflydelse gennem tiderne.
Forhistorien til Vragwiki findes endnu på den gamle hjemmeside Ribewiki, som år 2013 tog fart med historier indenfor flyvning, men stilledes i bero 5. august 2021 ved oprettelsen af denne database, der fokuserer på kongeriget Danmarks søfartshistorie.
At opbygge sådan en database kræver et stort overblik og kombination af kompetencer indenfor datalogi, historie, geografi og sprog, og ikke mindst en levende interesse for at fortælle en god historie, som tidligere måske kun har været fortalt glimtvis i avisartikler og anden dokumentation.
Med den moderne teknologi opnås hurtig adgang til viden om hændelser, der har haft stor betydning for de implicerede. Det er kultur som helst ikke må gå i glemmebogen.
Varetagelse af datasikkerhed, opgradering af software og ikke mindst udbygning af databasen er tidskrævende og udfordrende.
Af det tekniske skal nævnes, at navigationssøjlen Sidebar individuelt kan tilføjes ekstra elementer (eksempel) og redigeringsmenuen WikiEditor kan tilpasses ved hjælp af MyPage/common.js, hvor indholdet kan kopieres fra standard/eksempel.
Husk at respektere reglerne om databeskyttelse og ophavsret og følg retningslinjerne for navngivning og vedligehold.
For de statistik-interesserede kan oplyses, at ifølge webhotellets Website Analytics, er det daglige antal besøgende normalt ca. 1000, men stiger jævnligt op til 20.000 når formodentlige webcrawlere er igang. Selvom alt er skrevet på dansk er flertallet af besøgende ikke danskere, men oftest amerikanere. Den periodevis usædvanlige aktivitet er observeret komme fra Virginia, Oregon, Tyskland, Finland, Singapore, Hongkong og Rusland, hvilket vidner om, at hjemmesiden er nem tilgængelig med søgemaskiner uanset hvor man er i verden og måske endda indgår i fremtidens kunstige intelligens.
God fornøjelse ønskes af Hans Peter Kjær (HP)