Kanto Maru 1924 Odawara i Sagamibugten

Version fra 8. dec. 2023, 16:01 af HP (diskussion | bidrag) HP (diskussion | bidrag) (Text replacement - "- Dannebrog" to "- Dannebrog")
Spring til navigation Spring til søgning

Manchuria 7. juli 1903 Port Said[redigér | rediger kildetekst]

Oceandamperen Manchuria kontraheredes af ØK til datterselskabet Russisk-Østasiatiske D/S/Russian American Line i Sankt Petersborg og besejlede bl.a. Kina.

Skibet var lastet med især kopra og kokosolie og for hjemadgående (gennem Suez-kanalen), da der var ild i ladningen på brodækket ved ankomst til Port Said 7. juli 1902 om formiddagen. For at indskrænke ilden fyldtes vand i skibets 4. og 5. afdeling, men stort set alt den øvre aptering udbrændte i de 2½ døgn branden varede.

Stævnens 1. og 2. afdeling var dog nogenlunde ubeskadiget og efter en foreløbig reparation med opstilling af træhytter på dækket kunne kaptajn Prahl en måned senere sejle skibet til værftet i København for endelig reparation.

Manchuria 9. feb. 1904 Port Arthur i Manchuriet[redigér | rediger kildetekst]

Ved den japanske flådes overraskelsesangreb 8. februar 1904 om aftenen mod den russiske handels- og krigshavn Port Arthur/Ljujsjunkou på Liaodonghalvøen i Manchuriet i den øvre del af det Gule Hav og dermed søslaget ved Port Arthur og starten af den russisk-japanske krig blev Manchuria opbragt ud for havnen den følgende dag af panserkrydseren Takasago.

Skibet var fuldt lastet med ammunition, luftfartsmidler og levnedsmidler såsom 800.000 dåser kød på dåse og 20.000 øl, og havde undervejs været i Hongkong eller Shanghai og skulle også til Vladivostok. Det var allerede 27. januar blevet opdaget af den japanske eskadrille og førtes til Sasebo ved Nagasaki.

Det indlemmedes i den japanske flåde under navnet Kanto Maru og deltog for eksempel 1905 i slaget ved Tsushima.

Kanto Maru 12. dec. 1924 Sagamibugten ved Odawara[redigér | rediger kildetekst]

Skibet forliste under en storm 12. december 1924 i Sagamibugten ved Odawara vest for Yokosuka, Yokohama og Tokyo på den japanske hovedø Honshu.

Nyere avis