Marie 1880 Vejers

Spring til navigation Spring til søgning

11. dec. 1880 Horns Rev[redigér | rediger kildetekst]

Den norske skonnert Marie var på vej fra Drammen til Sunderland lastet med telegrafpæle, da den tilsyneladende forliste 11. december 1880 ved Horns Rev ifølge en flaskepost med 2 breve, der videresendtes til slægtningene i Holmestrand:

„Marie“ d. 11. Decbr.
Kjære Forældre, Søskende og Ven!

Da jeg ikke ser nogen Redning og Forandring paa Vind, saa gaar vi i Jesu Navn i Døden i denne Nat. O, maatte Herren finde os alle, saa vi kunde komme ind i Himmelen og ved hans højre Haand.

Jeg kunde hørt dine Ord og Befalinger, men nu er min sidste Time nær, nu kommer alt over mig. Herren er naadig og langmodig, men naar han kommer, da er han stærk. Ak, om vi kunde samles i Himlen med et Glædens Halleluja: Din er Æren i al Evighed, Amen.

Kjære Fader, du maa hilse alle mine Venner og Slegtninge fra mig; det er haardt at gaa Døden imøde. Jeg har ikke bekymret mig noget om alle dine Befalinger, som du har givet mig, men jeg haaber, du tilgiver mig, bed for mig i denne Stund.

Hils Moder fra mig; bed dem at vandre med Herren. Ingen ved, naar Tiden kommer. Hils min elskede Ven, Lina.

Nu maa jeg slutte mit sidste med et Suk til Gud om Naade for Guds Domstol. Amen.

Niels Danielsen
„Marie“ af Christiania
Kjære Forældre og Søskende!

Jeg gaar Døden imøde den 11. December, og jeg vil holde Jul hos Jesum Christum i Himmelen, og jeg haaber, at jeg skal komme did med Guds hellige Magt, og jeg vil takke Fader og Moder saa meget for alt det Gode, som de har gjort for mig og formanet mig; men lad ikke Otto rejse ud, jeg er ikke til det længere. Mit Hoved bukker og raaber til Gud. og den Flaske er det sidste, jeg forlader, og jeg beder om, den som finder denne Flaske, enten at sende det hjem eller avertere det, som jeg har skrevet.

Farvel i Jesu Navn. Farvel Fader og Moder, Søster og Brødre og forresten alle mine Slegtninge.

Hans Fridthjof Olaussen af Holmestrand. Søn af Hjulmager C. Mathisen, Holmestrand

Dette er en Erindring efter mig. Farvel!

Vi er drevet paa Horns Rev og ingen Bjergning.

Tidsskrift

21. dec. 1880 Vejers[redigér | rediger kildetekst]

Vraget inddrev med bunden i vejret natten mellem den 20. og 21. december 1880 ved Vejers.

I nærheden fandtes et navnebræt, hvorpå der stod Marie og et stykke afbrækket vrag, hvorpå endebogstaverne ...ia var synlige, som antagelig var skibets hjemstavn. Skibets krølle, som 22. december inddrev, var malet med røde og hvide farver.

Vraget lå så tæt på kysten, at man i ebbetiden kunne gå ud til det. Der inddrev 150 stk. telegrafpæle og resten ville blive forsøgt indbjærget.