Thunderjet KP-X 6. dec. 1954 Peter Meyers Sand

Spring til navigation Spring til søgning
Den printbare version understøttes ikke længere, og har muligvis nogle renderingsfejl. Opdater venligst din browsers bogmærker og brug i stedet din browsers standard printfunktion.

6. dec. 1954 Peter Meyers Sand[redigér | rediger kildetekst]

En formation af 4 F-84 Thunderjet lettede 6. december 1954 lidt før kl. 14 fra Flyvestation Karup på en skydeøvelse mod slæbemål ved Rømø og de ventede cirklende i stor højde over Fanøs sydspids på at et andet hold afsluttede deres øvelse, da et af flyene under en svag venstre drejning uden varsel forsvandt ned i skyerne.

Da det ikke dukkede op igen og ikke svarede over radioen dykkede eskadrillechef F. Birkelund ned for at eftersøge det, men uden resultat.

Kun et minut inden forsvindingen var den 24-årige flyverløjtnant Ib Stein Pedersen fra Søndre Nyrup ved Kalundborg i ganske normal radiokontakt med førerflyet, så ilt-vanskeligheder kunne udelukkes.

På vej til Sønderho var landpost O. Sørensen kørende på Fanø strand, da han i regnvejr kl. 14.20 hørte et tordenlignende brag og så en vandsøjle et stykke ude i vandet mod sydvest i nærheden af Peter Meyers Sand.

Under eftersøgning med en Catalina og 2 marinekuttere fandtes på 14 meter vand 5 sømil sydvest til syd for Grådyb bøje en olieplet og vragdele, vistnok 2 blå brændstofbeholdere, men ved vodtrækning samme aften fandtes ikke mere samme sted.

Derimod fandtes ved det af landposten udpegede nedstyrtningssted yderligere vragdele, vistnok en gul iltbeholder.

Den 4. september 1955 ved middagstid fandt 2 brødre fra Ribe på jagt i en båd i Vadehavet mellem Fanø og Mandø en stærkt lugtende strandvasker drivende i vandoverfladen. Politiet i Ribe underrettedes kl. 14.45, hvorefter fisker Hans Mikkelsen sejlede ud og bragte liget i land, hvor Falck stod parat og bragte det ind til Ribe sygehuskapel, hvor han efterfølgende identificeredes.

Flyvraget var da endnu ikke fundet.

Raklev kirkebog & avisartikler