DDL T-DOFB 1. nov. 1925 Kastrup Lufthavn

Version fra 8. aug. 2021, 15:14 af HP (diskussion | bidrag) HP (diskussion | bidrag) (1 version importeret)
Spring til navigation Spring til søgning
1. nov. 1925 Kastrup Lufthavn[redigér | rediger kildetekst]

DDL-flyet T-DOFB var et 1-motors monoplan af typen Fokker-Grulich F.III, som var ét ud af 20 Fokker F.III-fly bygget under licens i Berlin-Staaken til Deutscher Aero Lloyd (forløber til Lufthansa), men som næsten ny den 2. maj 1925 købtes af DDL og fik kendingsbogstaverne T-DAFA, hvilket formentlig kort efter ændredes til T-DOFB. [1]

Flyet ankom søndag den 1. november 1925 fra Berlin med nødtvungen mellemlanding på Lolland pga. tåge til den nyetablerede Kastrup Lufthavn. Pilot Aage Mortensen tog over og foretog flere vellykkede rundflyvninger, men lidt efter kl. 15 gik det under starten gruelig galt, da flyet pga. for brat opstigning knapt nåede 100 meters højde og stallede, så det faldt til jorden lige ud for lufthavnens administrationsbygning, de sidste 20 meter direkte ned på forenden, som borede sig ½ meter ned i jorden.

Ombord var 3 mandlige passagerer, som efter en natlig bytur havde været på rundflyvning med et andet DDL-fly og efter frokost på Hammers restaurant i Krudthuset atter indløste billet, omend de var temmeligt urolige og støjende pga. beruselse. Endvidere deltog disponent Gaston Boëtius fra Ismejeriet og hans gæst, den 18-årige fabriksarbejderske Anni Amanda (Annine) Jensen, hvormed den sidste plads i flyet var fyldt op.

Styrtet overværedes bl.a. af piloten Aage Mortensens hustru, der stod ved et vindue i administrationsbygningen med deres 2 måneder gamle barn på armen. Der sloges straks alarm og Falck ankom med 5 ambulancer, men piloten og de førstnævnte 3 passagerer var døde på stedet eller inden ankomst til bl.a. Sundby Hospital. Den hårdt kvæstede Boëtius døde næste morgen, hvorimod den 18-årige pige så ud til at overleve med svær hjernerystelse mm.

Årsagen til ulykken tilskrevedes pilotens dristige manøvre og DDL fralagde sig erstatningsansvar.

Eksterne links[redigér | rediger kildetekst]